El Tribunal Constitucional ha reconegut aquesta setmana el dret a les parelles no casades i sense fills el dret a una pensió de viduïtat. La llei 40/2007, de 4 de desembre, que abordava diverses mesures en matèria de Seguretat Social, encara que reconeixia el dret a la prestació de viduïtat en parelles no casades, alhora exigia que tinguessin fills en comú. Aquesta circumstància discriminava les parelles del mateix sexe ja que no se’ls reconeixen fills en comú sinó estan casades. Aquesta exigència impossibilitava en la pràctica que les parelles de gais o de lesbianes que no estiguessin casades tinguessin accés a aquesta prestació.

La sentència del Tribunal Constitucional suposa un pas més en el reconeixement dels drets de les parelles de lesbianes i gais i la seva total equiparació legal. Amb tot, des de la Federació Estatal de Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) s’ha assenyalat que encara queden alguns apartats que canviar en l’actual legislació per a aconseguir la plena igualtat de les parelles de lesbianes i gais. La plataforma estatal exigeix al Govern una solució per al reconeixement de la filiació en parelles no casades i ressalta que és “una discriminació flagrant en el cas de qui van tenir fills abans de l’aprovació del matrimoni igualitari, doncs els seus drets de maternitat/paternitat no han estat encara reconeguts”.

La presidenta de la FELGTB, Boti G. Rodrigo, va agrair, en aquest cas “el coratge del denunciant i esperem que la Seguretat Social actue sobre totes les sol·licituds que va denegar després de la llei”.

Articles semblants

lgtb terrassa idemtv

2589