El col·lectiu LGTB no té visibilitat en un àmbit amb tanta projecció social com l’esport professional. És un espai on la LGTBfòbia encara impedeix viure amb normalitat l’opció sexual, per això el 19 de febrer se celebra el dia internacional contra la LGTBfòbia al futbol.

Els grups LGTB d’esport pretenen donar visibilitat al col·lectiu en aquest àmbit i, alhora, servir d’impulsors de la seua normalització. A Catalunya Panteres Grogues n’és el grup de referència, com també ho és en l’àmbit estatal. L’entitat també va ser l’encarregada d’organitzar els Eurogames de Barcelona en 2008.

 

 

Un dels pocs jugadors que ha sortit de l’armari en actiu va ser l’anglés Justin Fashanu l’any 1990, i va tenir el rebuig de la seua família, equip i aficció. L’esportista va acabar suicidant-se anys després. Pocs més han sortit desde llavors. Només, el belga Jonathan de Falco, tot i que ho va anunciar quan va deixar la professió.