El Grup d’Amics Gais (GAG) ha produït una exposició que porta per títol: “Visibilitat LGTB als barris”. L’objectiu de la mateixa era combatre els tòpics i la intolerància, fer pedagogia contra l’homofòbia als diferents barris de Barcelona. Aquesta exposició ha estat l’objectiu dels intolerants.

L’exposició es va portar a terme entre novembre del 2012 i Gener del 2013, al Centre Garcilaso -Espai Jove Garcilaso, els darrers dies van aparèixer pintades a tres de les fotos exposades, amb un marcat caràcter homòfob.

José Benito Eres Rigueira, coordinador del GAG ha denunciat aquesta agressió

Creiem que es posa de relleu la necessitat d’educar els nostres joves en la diversitat, ja que encara estan construint els seus principis i valors de vida. Per a això és necessari implementar polítiques de combat contra l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia com, seria una Llei contra l’Homofòbia que reivindiquem els col·lectius LGTB des de fa temps. Igual d’important és la implicació de les associacions, escoles, espais joves… per poder dur a terme aquesta educació. Encara que hem aconseguit la igualtat jurídica ens queda un llarg camí per arribar a la igualtat social i això es posa de relleu amb aquests brots d’homofòbia. Denunciem també aquest comportament intolerant contra el col·lectiu LGTB, i la necessitat de visibilitzar-se als diferents barris de Barcelona, pobles i ciutats de Catalunya

L’objectiu de l’exposició era, precisament, poder combatre l’homofòbia treballant des de la quotidianitat, ara s’ha evidenciat que no els fets, que poden semblar aillats, són la base de la preocupació del moviment LGTB i calen polítiques per eradicar aquestes accions.