El sindicat majoritari francès, la Confédération Générale du Travail, ha impulsat una campanya contra la LGTBfòbia laboral en aquell país. L’organització obrera ha generat diferents materials de formació dels drets dels treballadores LGTB que difondrà entre els col·lectius LGTB. El sindicat ha volgut posar de manifest el seu compromís amb la igualtat de les persones al lloc de treball i en contra de la discriminació per orientació sexual i identitat de gènere. El sindicat majoritari del país ha creat una guia i un DVD en el qual se suma l’experiència del treball contra la discriminació per orientació sexual i l’identitat de gènere que ha acumulat l’organització en els darrers anys.

Aquesta campanya es produeix en ple debat del “marriage per tous” que s’està produint en el Parlament francés. Una proposta que compta amb l’oposició de gran part de la dreta política francesa, però amb el suport de l’esquerra política, sindical i social d’aquell país. El compromís de la CGT amb el col·lectiu arriba també a àmbits com el reconeixement del dret a matrimoni. El sindicat va participar, amb la Federació de Consells dels pares i el Partit Socialista Francés en la manifestació del 27 de gener a París a favor del matrimoni.

Al nostre país CCOO ha elaborat “L’homofòbia, ni a la societat ni a la feina. Consells per a evitar discriminacions i per avançar en la igualtat a la feina” i UGT disposa d’un grup LGTB des de 2011. Sobre aquesta matèria es va publicar el passat novembre un dictamen del Consell Econòmic i Social Europeu (CESE) sota el títol: “Drets dels grups vulnerables en el lloc de treball i, en particular, les qüestions de discriminació basada en l’orientació sexual” del qual podeu trobar més informació a l’article Treballar sense discriminació.