EDITORIAL
 
La setmana passada es va cloure amb una gran manifestació a París, que va tenir lloc ahir, a favor de la proposta de llei que pretén ampliar el dret al matrimoni a les parelles del mateix sexe i que es debatrà en el Parlament francès en les properes setmanes. Prop de 400.000 persones han recorregut els carrers de la capital francesa amb un clam d’igualtat i de normalitat per al col·lectiu LGTB. Com vam dir en l’editorial del 17 de gener Segueix endavant el “mariage pour tous” la consecucio d’aquest avança a França suposarà la consolidació dels drets que ja hem adquirit a l’Estat espanyol, Actualment, en el país veí estan vivint una situació molt similar a la que es va viure aquí l’any 2005. Només cal “tenir paciència, estar al carrer, als debats i creant opinió pública: desmontant prejudicis i reivindicant drets plenament legítims”, i afegíem que “el vostre èxit serà el de tot el col·lectiu LGTB”.

Amb tot, les notícies no han estat sempre positives durant la setmana passada. En el marc internacional, ha saltat als mitjans de comunicació que la Duma, el parlament rus, ha aprovat un esborrany que pretén prohibir la “propaganda” homosexual, que és com defineix aquest text legal a tot acte de defensa o lliure expressió de l’homosexualitat o la transsexualitat com una opció més, fet tant de forma individual com a partir d’una associació o publicació. Actualment, ja n’hi ha nou regions russes que tenen legislacions similars. La part positiva és que el moviment LGTB internacional i el de drets humans, entre ells Amnistia Internacional, estan pressionant per canviar aquesta situació.

Finalment, el Parlament català va acollir el passat 24 de gener un Acte de commemoració del dia internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust. Al nostre país l’acte va comptar també amb una activista del moviment LGTB, Nadia Aroca, la primera dona transsexual a intervenir en seu parlamentària. Es va encarregar de visibilitzar la persecució que també va patir el col·lectiu en aquell moment històric perquè no es torni a repetir. Havia estat una reivindicació del moviment LGTB que també es fes memòria de la seva repressió sota el règim nazi. Cal recordar que el col·lectiu LGTB fa només dues dècades no estava present en els actes de conmemoració d’aquest fosc episodi de la història de la humanitat. Aroca va destacar que “La lluita pels nostres drets és una lluita inacabada, continua.”

Des d’IDEMTV fem seguiment de totes les notícies que afecten el col·lectiu LGTB i constatem els avenços en drets i la seua importància. També denunciem els retrocessos. Uns retrocessos que, com a col·lectiu que ha accedit tan recentment a la igualtat i la llibertat -i no en tots els països-, no ens podem permetre. Per això hem de mantenir alta la guàrdia i defendre’ns dels atacs arreu del món. El que passe arreu del món ens afecta directament.