El Parlament d’Uganda, segons informa la Comissió Unitària 28 de juny, pretén aprovar una llei que podria condemnar l’homosexualitat amb la pena de mort. Si ho aconsegueixen, milers d’ugandesos podrien ser executats o condemnats a cadena perpètua només pel fet de ser homosexuals. Després d’una massiva protesta global l’any passat, Museveni, el president d’Uganda, va bloquejar l’avanç de la llei. Però el descontentament polític està creixent a Uganda i els extremistes religiosos al Parlament esperen que la confusió i la violència als carrers distreguin a la comunitat internacional d’aquest segon intent d’aprovar una llei impregnada d’odi. Des de la Comissió Unitària 28 de Juny es vol donar suport a tots els ciutadans d’Uganda que li estan exigint al seu govern retirar el projecte de llei anti-homosexual de manera definitiva i li reclament la protecció dels drets humans universals consagrats en la Constitució d’Uganda. Per això, la comissió convoca el proper 10 de gener una concentració davant del consolat d’Uganda a Badalona sota el lema “Digues NO la pena de mort per homosexualitat a Uganda”.

Concentració el 10 de gener de 2013 a les 19.00h davant del consolat d’Uganda a Badalona, c. / Sant Bartomeu, 2 <M> L10 – Llefià.