Des d’IdemTV hem entrevistat a un professor, que no vol donar el seu nom i que identificarem amb les sigles MPT, i que ha denunciat l’Escola Verge de la Salut de Sant Feliu per homofòbia.

El centre educatiu concertat i de caire religiòs podria no haver acceptat la condició d’homosexual, però tampoc que sigui alhora gai, pare i cristià. El denunciant assegura que la seva orientació sexual ha estat el motiu fonamental del seu acomiadament el setembre d’aquest any.

 

 

Des de que va fer pública la seva opció sexual va ser advertit en diverses ocasions que no encaixava en el projecte d’una escola que, segons explica M.P.T., és propera al “Foro de la familia”, entitat clarament homòfoba.

El denunciant assenyala que va patir pressions per abandonar el seu lloc de treball. M.P.T., en declaracions exclusives a idemTV, ens explica els fets i la presumpta homofòbia de la citada escola.

Aquest cas ha comptat amb l’assessorament de l’Observatori contra l’Homofòbia. Hem parlat amb Eugeni Rodríguez, que és el portaveu, i ens ha explicat a idemTV en quines circumstàncies es produeixen les situacions de discriminació homofòbica a la feina. Rodríguez assenyala que és extrany que l’homofòboa sigui explícita.

Tot i que el marc legal actual contempla de forma genèrica que no es pot discriminar a ningú per raons d’orientació sexual, el moviment LGTB català considera necessària una llei especifica contra l’homofòbia.

idemTV és una televisió compromesa amb els drets del col·lectiu LGTB i per això col·laborem activament, tot respectant la presumpció d’innocència, en la denùncia pública de casos d’homofòbia.