El Govern de  l’estat vol estalviar en sanitat i això el va portar a consultar una comissió d’experts que avaluessin les necessitats dels i les pacients. En el desig estalviador el Govern pretén estalviar 7.000 milions d’euros.

Una de les revisions encarregades és la de la cartera de serveis, en la que es contenen els diagnòstics i tractaments coberts per la sanitat pública.

Aquest grup d’experts ha fet ja les seves propostes, entre les quals es recull l’exclusió de les lesbianes dels tractaments gratuïts de fertilitat. Les lesbianes no són l’únic col·lectiu exclòs donat, que la proposta de la comissió també recull excloure: dones soles, dones amb lligadura de trompes, homes que hagin realitzat una vasectomia i parelles amb trastorns mentals o amb problemes de drogoaddicció.

Segons a declarat a idemtv la presidenta de l’Associació de Famílies Lesbianes i Gais, Elisabet Vendrell:

Des de la FLG – Associació de Famílies Lesbianes i Gais pensem que una vegada més es tracta d’una mesura que pretén discriminar les dones lesbianes. Les parelles lesbianes són estèrils. Parlem del factor d’esterilitat de parella. Igual que una parella heterosexual pot patir infertilitat com a parella encara que individualment cap dels dos sigui estèril.  Per tant, negar l’accés a les tècniques de reproducció assistida en la sanitat pública a les parelles lesbianes, és un intent més de negar els drets per orientació o opció sexual diferent a l’heterocèntrica

En els propers dies el Govern analitzarà la proposta dels experts que també haurà de ser consensuada en el marc del Consell Interterritorial de Salut.

Articles semblants

3392

5066