El popular sacerdot italià Don Andrea Gallo, molt conegut a Itàlia pel seu suport als drets LGTB i que el 2011 va ser reconegut a Viareggio com “personatge gai de l’any” pel seu interès a favor de la igualtat, va dir que l’homosexualitat és un “do de Déu “i, referint als drets LGTB, va afegir que” no pot haver una autèntica democràcia si no es reconeixen els drets de tots “.

No és la primera vegada que aquest sacerdot catòlic es posiciona així. Fa unes setmanes, per exemple, va criticar amb força a la presidenta del Partit Democràtic (PD), Rosy Bindi, per la seva oposició al matrimoni igualitari. El sacerdot va declarar llavors que no és veritat que el matrimoni heterosexual sigui l’ “única manera natural” de família i va afirmar que els que s’oposen al matrimoni igualitari “estan malament per dins”.

Aquestes declaracions es van produir a Montevarchi (Toscana) en el curs d’una trobada organitzada la passada setmana. Genovés, nascut el 1928 yconocido també com el capellà roig, el pare de la vorera o el capellà no-global, ha estat el protagonista de nombroses batalles a favor dels més desfavorits. Des de 1975 manté en peu, al port de Gènova, la comunitat de Sant Benet, que desenvolupa projectes per als marginats, les víctimes de tracta i prostitució i iniciatives destinades als drogodependents.