El text de la missiva va ser publicat pel Daily News després que James, el fill repudiat, la publiqués en un fòrum a internet, amb motiu del debat actual als EUA sobre el matrimoni igualitari, i hagi tingut un gran èxit. I és que les declaracions del pare no deixen indiferent a ningú:

James: aquesta és una carta difícil, però necessària d’escriure.
Desitjo que la teva trucada telefònica no hagi estat per rebre la meva benedicció per el teu estil de vida degradant. Tinc bons records del temps que vam passar junts, però tot això va quedar en el passat.
En el futur, no esperis conversar amb mi. No hi haurà comunicació en absolut. No t’aniré a visitar, ni et vull a casa meva.
Tu vas fer la teva elecció, encara que pugui ser la incorrecta. Déu no ha pretès que tinguèssis aquest antinatural estil de vida.
Si decideixes no assistir al meu funeral, la meva família i els meus amics ho entendran.
Tingues un feliç aniversari i una bona vida.
Qualsevol intercanvi de regals no serà acceptat.
adéu,
Pare “.

Encara que el jove, que va dir al diari que la seva intenció no era que es distribuís com ho ha estat fent, ha manifesat que als seus 33 anys no té cap problema d’adaptació, com insinuava el seu pare a la carta, “però molts joves homosexuals tenen dificultat per fer-ho i necessiten ajuda, compassió i orientació, per sobreposar-se al que sens dubte serà un de les experiències més difícils de la vida “.

Respecte a l’aprovació del matrimoni entre persones del mateix sexe als Estats Units, James va declarar que “els enemics del matrimoni igualitari contribueixen a trencar la veritable i sagrada unió familiar”.