Fins ara les lesbianes xineses no podien donar sang a menys que ocultessin la seva orientació sexual. No obstant això i gràcies a l’aprovació i entrada en vigor aquest mes d’una nova llei, s’aixeca el veto que pesava sobre les lesbianes des de 1998 i que els impedia la donació de sang.

Tot i representar un gran pas en un país on les llibertats individuals no abunden, aquesta llei deixa fora els homes homosexuals al·legant la intensa activitat sexual d’aquest col·lectiu.

Les malalties de transmissió sexual poden afectar a qualsevol persona que no prengui precaucions a l’hora d’evitar la transmissió. Aquest grup de persones comprèn la població en general, sense distinció d’edat, raça, orientació sexual o el nombre de relacions sexuals que es tinguin. L’important són les pràctiques que es realitzen. No hi ha grups de risc sinó pràctiques de risc.