Una parella gai masculina va inscriure aquest dimarts al seu fill al registre civil de Buenos Aires sense intervenir una decisió judicial, el que seria una primícia mundial segons l’ONG Lesbianes, Gais, Bi i Transsexuals (LGBT).

«És el primer cas a nivell mundial on la partida de naixement l’expedeix directament el registre civil com a fill de dos homes. En altres casos es va fer a partir d’una decisió judicial, que rectificava l’anterior partida », segons María Rachid, dirigent del LGBT i també legisladora del Parlament comunal de Buenos Aires.

La parella integrada per Carlos Grinblat, de 41 anys, i Alejandro Dermgerd, de 35, va inscriure aquest dimarts en un cèntric registre civil de la capital argentina a Tobies, ara d’un mes, qui va néixer a l’Índia, el país que la parella va triar per realitzar el procediment de gestació per substitució o ventre de lloguer.

«La nostra única lluita era per formar la nostra família. És un altre pas en el reconeixement dels drets igualitaris. Aquest és un camí que va començar fa anys i una fita va ser el matrimoni igualitari », va dir Grinblat en sortir del registre civil mentre amb la seva parella exhibia el document que acreditava la inscripció del fill de tots dos.

Un d’ells és el pare biològic, però la parella va decidir no conèixer quina de les mostres aportades per ambdós va ser utilitzada per al procediment, va dir Rachid.

Al setembre de 2010, un nen nascut en el marc d’un matrimoni de dues dones va ser inscrit pel registre civil de Buenos Aires, en el primer reconeixement legal, sense que hi hagi intervenció judicial, de dues mares des de la sanció al juliol d’aquest any de la llei que autoritza els casaments gais a l’Argentina, ha informat l’ONG.

Vicente, un nadó d’una setmana, va ser anotat per les seves mares Cecilia M. i Verónica F., els cognoms no van ser donats a conèixer pel lloc de l’ONG 100% Diversitat i Drets.

Argentina es va convertir el 2010 en el primer país d’Amèrica Llatina en autoritzar el matrimoni gai a nivell nacional i el desè al món després d’Holanda, Bèlgica, Espanya, Canadà, Sud-àfrica, Noruega, Suècia, Portugal i Islàndia.

Des del 21 de juliol del 2010, quan la presidenta Cristina Kirchner va promulgar la norma que havia estat aprovada sis dies abans pel Congrés, «es van concretar 5839 matrimonis a tot el país», va assenyalar LGBT el 12 de juliol passat.

En tant, el maig passat el Congrés argentí va aprovar per àmplia majoria la llei d’identitat de gènere, que autoritza a travestis i transsexuals a registrar les seves dades amb el sexe escollit.

Font: La Voz de Galicia