La Federació de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals ha lamentat avui que “l’agressió verbal del Bisbe d’Alcalá quedi impune”, després de l’arxiu de la denúncia contra ell per les seves paraules sobre els homosexuals en una homilia transmesa en directe per TVE.

“El jutge reconeix que Reig Pla té una” posició crítica “sobre les persones homosexuals però no veu que aquesta truqui a la discriminació”, ha interpretat el citat col · lectiu en una nota publicada després de conèixer la interlocutòria d’arxiu.

 

 

El Jutjat d’Instrucció número 6 d’Alcalá de Henares (Madrid) ha arxivat la demanda presentada contra el bisbe d’Alcalá, Juan Antonio Reig Pla, en no apreciar delicte en la seva homilia del Divendres Sant, emesa en directe per la 2 de TVE, en la qual es va referir als homosexuals.

“L’examen complet de les paraules del bisbe no permet entendre raonablement que el mateix estigués provocant a la discriminació, l’odi oa la violència contra els homosexuals (art. 510.1 del Codi Penal), ni que el mateix estigués difonent informacions injurioses sobre els homosexuals en relació a la seva orientació sexual (art. 510.2 del Codi Penal) “, diu el jutge.
Per la seva banda, la FELGTB “lamenta que l’acte no tingui la sensibilitat social necessària per comprendre que les agressions verbals són causa d’un dany extrem a les persones LGTB, especialment a adolescents lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals”, comenta el col · lectiu.

“És una llàstima que mai hi hagi un sobreseïment a la nostra discriminació i que l’homofòbia que destil · la aquest Bisbe no pugui d’una vegada per sempre ser arxivada”, assenyalen.
“Mentre jo segueixi veient el sofriment en els ulls d’un escolar” amb una sexualitat diferent a la de la majoria “seguiré trobant responsabilitat en paraules com les proferides pel Bisbe que inciten certament a la discriminació”, ha destacat Boti G. Rodrigo, presidenta de l’FELGTB.

Font: Diariovasco.com