La Universitat de Montevideo, relacionada amb l’Opus Dei, organització religiosa de tall ultraconservador que és considerada com “garant moral de la formació espiritual” d’aquesta institució educativa, ha donat a conèixer, a través d’un comunicat, la seva decisió de suspendre el nomenament de la nova rectora.

Mercedes Rovira va contestar a la pregunta de quina seria la postura de la universitat uruguaiana si un docent declarés públicament la seva homosexualitat: “que hi hagi anomalies, n’hi ha” i ha manifestat que, en aquest cas, incidiria en la contractació d’aquesta persona.

La Universitat de Montevideo ha demanat disculpes “als que s’hagin sentit ofesos per les declaracions” i ha defensat que mai han avaluat la vida privada dels seus contractats ni “mai ha existit cap tipus de discriminació”. La mateixa manera, ha decidit suspendre “acte de presa de possessió de càrrec prevista per al proper dilluns 16 de juliol “i mantenir en el càrrec al rector sortint, Santiago Pérez del Castillo.

L’associació LGTB Ovejas Negras va dur a terme una marxa cap a la institució educativa com a protesta i ha informat que emprendrà accions legals contra la universitat.