El grup demanarà al Govern espanyol sobre quines accions pensen emprendre contra un document que atempta contra els drets constitucionals de les persones

La diputada d’ICV, Laia Ortiz, ha denunciat el document que ha publicat la Conferència Episcopal al seu portal web “per homòfob i perquè atempta contra drets constitucionals”. És per això que la diputada d’ICV preguntarà al Govern quines accions legals plantegen presentar davant la Fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació.

Termes com “cultura de la muerte” per a referir-se a l’abortament o “sociedad enferma” per descriure el matrimoni entre persones del mateix sexe, són algunes de les afirmacions que es poden llegir en un document que està publicat des del passat 4 de juliol a la web de l’organisme catòlic.

En aquest sentit la diputada d’ICV vol posar de manifest que “mentre totes les partides dels Pressupostos de l’Estat destinats a la cooperació, al desenvolupament, a educació i sanitat han sofert retallades, paradoxalment els que han vist augmentada la seva subvenció és l’Esglèsia Catòlica”.