Encara que els bisbes porten més d’un any treballant en aquest document, que va ser aprovat en Assemblea Plenària el passat mes d’abril, ha estat ahir, coincidint amb la deliberació al Constitucional sobre la llei del matrimoni homosexual, quan han presentat oficiamemente un text anomenat a convertir-se en guia moral en matèria de família i matrimoni.

Els bisbes reiteren que el matrimoni entre persones del mateix sexe és un atac al bé comú i demanen als polítics que actuïn d’acord amb la seva consciència, més enllà de qualsevol disciplina de partit. Adverteixen que ningú no pot ratificar amb el seu vot lleis que danyen greument les estructures de la societat i fan una crida als ciutadans perquè mostrin la seva disconformitat, assegurant que és un dret i un deure dels ciutadans intentar la modificació de la llei.

“No és una qüestió de manies del clergat sobre el sexe”

Preguntat sobre la disposició del Govern a modificar la llei, el portaveu de la Conferència Episcopal, Juan Antonio Martínez Camino, ha assenyalat que “esperem dels governants una política més justa, que es decideixin a trencar clixés, esperem polítics que comprenguin la transcendència del amor conjugal, el matrimoni i la família. L’Església demana que s’atengui aquesta qüestió i que es faci amb justícia. No es tracta d’un assumpte marginal, ni d’una mania del clergat amb el sexe, ni que es pretengui amargar la vida a ningú, és una qüestió de que les relacions socials vagin bé “. Martínez Camino també ha recordat que “la desaparició com a tal del matrimoni a Espanya, com a unió indissoluble d’home i dona” es va aconseguir gràcies a 14 vots de diferència, malgrat el pronunciament en contra del Senat i diverses altes institucions de l’estat, mentre que per tramitar altres qüestions “menys importants” s’exigeixen canvis constitucionals o majories de dos terços “.” És una cosa cridaner i cal reflexionar sobre el que ha passat a Espanya en aquests últims anys “.

El document carrega amb duresa contra la ideologia de gènere, reclama una nova formulació del llenguatge que reconegui que homes i dones no són iguals i promou una nova atenció pastoral dirigida als homosexuals, que inclogui la col · laboració de les ciències psicològiques i mèdiques per abordar aquesta inclinació.

El text dels bisbes també assenyala que sense dirigir-se a la fecunditat, la relació conjugal no pot ser considerada ni tan sols com una manifestació d’amor i demanen al govern que fomenti polítiques de natalitat per combatre la crisi econòmica, a més de considerar el matrimoni i la família com a béns que exigeixen una adequada “promoció social”.

Font: Cadena Ser