La Policia de Zimbabwe ha detingut dos homes després que es descobrís que el telèfon mòbil d’un d’ells contenia una fotografia de tots dos “abraçats nus en un llit”, ha informat avui el diari digital NewZimbabwe.

Els dos homes identificats com Andrew i Esau-van ser arrestats dilluns passat en un centre comercial de Harare, després que Andrew deixés el seu mòbil carregant en una botiga de reparació de mòbils.

“Un empleat va xafardejar el telèfon i va trobar diverses fotos, una de les quals mostrava a Andrew en actitud carinyosa amb un altre home, Esau”, ha indicat la font.

“Puc confirmar que hem arrestat dos homes, que estan ajudant els agents amb les seves investigacions, després d’haver descobert imatges de naturalesa sexual”, va dir el portaveu de la Policia, James Sabau, que va afegir que encara no s’havien presentat càrrecs en contra seva.

Després de l’arrest, “una multitud es va congregar a la botiga de mòbils, i alguns volien prendre la justícia pel seu compte”, va afirmar un testimoni citat pel diari zimbabuès.

Fonts policials esmentades pel mitjà digital van apuntar que Andrew i Esau podrien enfrontar-se a acusacions per “crims contra la moralitat, específicament, sodomia”.

L’homosexualitat és il·legal a Zimbabwe, on una condemna per sodomia pot significar un any a la presó.

La Unió Nacional Africana de Zimbabue-Front Patriòtic (ZANU-PF) del president zimbabuès, Robert Mugabe, està pressionant perquè els drets dels homosexuals quedin exclosos de la nova Carta Magna del país, en procés de redacció.

En l’actualitat, molts països africans consideren il·legal l’homosexualitat, i les autoritats, com en els casos d’Uganda o Zimbabwe, han fet declaracions en termes molt agressius contra els gais.