El primer ministre de França, Jean-Marc Ayrault, ha informat avui que el seu Govern aprovarà el 2013 el matrimoni gai i l’adopció per part de parelles del mateix sexe, tal com va prometre el socialista François Hollande durant la campanya electoral que el va portar a la Presidència.

El cap del Govern francès va dir que “en el primer semestre de 2013 el dret al matrimoni i l’adopció s’obrirà a totes les parelles, sense discriminació”.

Ayrault va fer aquest anunci amb la data en què es preveu la modificació legal durant el seu discurs de declaració d’intencions del Govern gal davant l’Assemblea Nacional francesa. El passat cap de setmana, Ayrault ja va confirmar les intencions de l’Executiu sobre això, en un comunicat difós la vigília del Dia de l’Orgull Gai.

El primer ministre va avançar en aquesta ocasió que “totes les administracions de l’Estat, les autoritats administratives independents, els funcionaris i en particular els professors seran sensibilitzats sobre l’objectiu d’igualtat i de lluita contra tots els prejudicis homòfobs, que són la base d’una violència i d’una exclusió que no són tolerables “.

Ayrault va indicar en aquella nota oficial que l’executiu francès plantejarà una iniciativa un cop passat l’estiu per “facilitar el recorregut” als transsexuals, fent-se ressò de les recomanacions del Consell d’Europa. Ha afegit que, “a nivell internacional, França aprofitarà tota ocasió per promoure la despenalització universal de l’homosexualitat”.