Dissabte 30 de junys’ha celebrat la manifestació de l’orgull gai, lèsbic, bisexual, transexual, queer i intersexual a Barcelona. Unes 15.000 persones segons els organitzadors i 800 segons la Guàrdia Urbana es van concentrar a la Plaça Universitat convocades per la Comissió Unitària formada per entitats com el Col·lectiu Gai de Barcelona i el Front d’Alliberament Gai de Catalunya entre d’altres.

 

 

La Manifestació de cada any pels voltants del 28 de juny preten reivindicar els fets ocorreguts a Nova York l’any 1969 quan arrel de la represió policial, el col·lectiu va protagonitzar unes revoltes que van marcar l’inici de la fi de la discriminació per orientació sexual.
Aquest any també s’ha commemorat la primera manifestació LGTB a la capital catalana fa 35 anys com va explicar Armand de Fluvià, que aquell dia es trobava a Nova York.

Les reivindicacions d’avui dia es centren en el recurs d’inconstitucionalitat que el Partit Popular ha interposat contra el matrimoni homosexual i que està pendent de resolució, i l’homofòbia, lesbofòbia i transfòbia que encara perdura en molts països del món, que fins i tot condemnen a penes de mort als homosexuals.
També reclamen una llei contra la homofòbia, una llei que ha d’assentar les bases per combatre l’homofòbia i transfòbia que encara està latent en la nostra societat.

Aquesta manifestació, sense deixar de ser festiva té un caràcter crític i combatiu, i exigeix que no es produeixi cap pas enrere davant de l’ofensiva conservadora que vol liquidar les conquestes socials que s’han aconseguit durant aquests darrers 35 anys de lluita.