EDITORIAL

La Llei per garantir els drets de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transgèneres i Intersexuals i per a Eradicar l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia es va publicar al Butlletí Oficial del Parlament. La Plataforma LGTB.Cat es va reunir amb el Síndic per tal de començar la col·laboració en l’aplicació de la llei.

El govern de Gàmbia és a punt d’aprovar una reforma del Codi Penal que permetrà castigar les persones LGTB amb cadena perpétua.

El papa del catolicisme lidera un document al Sínode de les Famílies en el que obre les portes a les parelles del mateix sexe.

El mateix dia que la gent, com qualsevol altre dilluns, s’aixecava, anava a treballar (aquelles persones que tenen feina), s’estimaven, sortien de l’armari o el feien més fons.

Els nostres drets personals i col·lectius, com a persones LGTB, són font de posicionament social i polític, avenços i retrocesos. Un dia a dia no prou visible, en el que els mitjans LGTB recollim continguts, testimoniatges, activitats, reivindicacions… Els mitjans LGTB són mitjans que ja formen part de les nostres vides amb normalitat, però la pervivència és militant i les dificultats altes.

Possiblement, un dia aquesta visibilitat no serà necessària, formarà part de la normalitat social i serem lliures per decidir, sense discriminació ni pressions, a qui volem estimar. Ara per ara, els mitjans som eines necessàries per a l’existència i, és per això, que pensem que som importants i que cal que s’hi aposti i es potenciin.

El nostre és, ha de ser necessàriament, un periodisme compromés i, alhora, objectiu. Amb un clar compromís de lluita pels drets i les llibertats, un camí que no és fàcil ni curt.