EDITORIAL

La comissió parlamentària de treball sobre la llei de drets del col·lectiu LGTB i contra la LGTBfòbia va aprovar el dictamen previ a l’aprovació definitiva de la llei.

Els vots favorables van ser dels grup parlamentaris impulsors de la proposició de llei: ERC, IC-V, CUP i PSC i també va rebre el suport de CDC i C’s, mentre que el PP i UDC hi van votar en contra.

Està previst que el proper 23 de juliol el Ple del Parlament de Catalunya aprovi aquesta llei, una llei reclamada i participada pel moviment LGTB i que portava feta alguns anys. Catalunya tornarà a ser un país pioner en els drets pel col·lectiu LGTB, dotant-se d’una legislació avançada en el reconeixement de drets, però , a més, hi ha un reconeixement històric: es crea un règim de sancions administratives contra les conductes discriminatòries contra el col·lectiu LGTB.

Aquesta darrera era una reivindicació del col·lectiu que, si bé ja veia positiu el fet que s’aprovés la llei reclamava sancions per tal que no acabés sent un seguit de mesures de bona voluntat i es perseguís i castigués la LGTBfòbia.
Des d’IDEMTV, hem seguit de prop tots els moviments de la llei en aquests dos anys i ens hem mostrat del tot favorables a la seva aprovació definitiva. El 23 de juliol (si el PP no recorre la llei portant-la al Consell de Garanties Estatutàries) serà un dia històric pel país. El 2014 serà un any històric pel col·lectiu LGTB.