Afrontem un any més la diada per l’alliberament LGTB també dita de l’orgull LGTB. Celebrem que fa 44 anys gais, lesbianes, bisexuals i transexuals es van revoltar després d’una ratzia policial repressiva. Això va donar lloc a una setmana de protestes al més pur estil de la guerrilla urbana. A partir de llavors va nèixer el moviment LGTB modern, que no volia donar explicacions a ningú i clamava contra una societat LGTBfoba, per l’acceptació del col·lectiu i la consecució de drets i llibertats. Des de llavors, si més no a l’Europa Occidental i el continent americà, ha estat molts els avanços. El problema és que aquests avanços es produeixen alhora que els retrocessos en països asiàtics, africans o de l’Europa Occidental. El moviment LGTB ha d’estar alerta i n’ha de tenir una capacitat d’actuació internacional.

A Barcelona hi ha dues convocatòries, cosa que mostra de la pluralitat del col·lectiu LGTB que anys d’estereotips no han aconseguit reduir. La comissió unitària 28 de juny, amb una vintenta d’entitats, i el Pride Barcelona amb unes altres tantes han convocat dues manifestacions i diferents actes de visibilitat. La primera reclama i dona suport al moviment LGTB català en la seua reivindicació per una llei específica contra la LGTBfòbia. La segona situa la visibilitat en el primer terme amb la campanya #besoteràpia. Les dues iniciatives sumen, perquè estem tots en la mateixa batalla, malgrat les matisos i les diferències. Al col·lectiu LGTB en sabem de diversitat i que la diferència és un valor afegit. Per això no pretenem l’homogeneïtat. D’altra banda, avui mateix per la tarda hi ha convocades manifestacions arreu del territori: a Sitges, Tarragona, Girona i Lleida.

Pels actes centrals que tenen lloc el 28 i 29 de juny,us convidem a manifestar-vos i reivindicar mentre us divertiu i a divertir-vos mentre us manifesteu i reivindiqueu. I sobretot us convidem a omplir els carrers perquè no es produesca ni un pas enrere i per visibilitzar la nostra realitat afectivo-sexual. A més, recentment hem tingut una molt bona notícia als Estats Units que hem de celebrar, la llei que declarava ilegal el matrimoni entre persones del mateix sexe ha estat declarada inconstitucional. Bon dia de l’allibermant LGBT!