Normalment, quan es parla d’equiparació de drets de grups socials diversos, siguin majoritaris, com és el cas de les dones, o col·lectius específics com ho som les persones LGTB, s’apel·la a allò fonamental per a l’espècie humana: la pervivència. Així, alguns consideren que parlar del dret a l’avortament lliure i gratuït o de matrimoni entre persones del mateix sexe és un atac als fonaments de l’espècie humana, donat que s’advoca per la seva fi.

Així, les declaracions del Ministro Jorge Fernández Diaz a Roma han centrat el tema en aquest atac fonamental perquè es fa evident que no es pot negar un dret quan no es té cap base legal ni social, en tot cas, es té una base ideològica clarament conservadora i integrista que porta a la negació de drets.

 

 

 

A partir d’aquestes declaracions han estat moltes les opinions i moltes les accions. Internet ha estat un mitjà en el que s’ha visualitzat la crítica radical a aquesta opinió personal d’un ministro espanyol: peticions de dimissió, causes per demanar destitució, cartes, blocs, articles demanant que corregeixi, associacions que apel·len clarament…

Dijous 7 de març es va portar a terme una concentració davant la seu del Partit Popular (PP) a Barcelona per protestar contra aquestes declaracions, convocada pel grup Brot Bord. La seu del PP era amb la persiana baixada i protegida pels mossos d’esquadra. Els i les manifestants van aturar el trànsit parcialment amb una pancarta que exhibia el lema: “L’homofobia de Jorge Fernandez Diaz es un perill per a la intel·ligència de l’espècie” i van llegir un manifest crític amb les declaracions.

De fet, aquesta no és una acció solitària, les diferents entitats del moviment LGTB s’han mostrat crítiques amb les declaracions i reclamen respecte als drets i a la legislació vigent però també reclamen la llei contra la LGTBfòbia i accions contundents que acabin amb actituds com aquesta i acabin amb les retallades de drets que res tenen a veure amb la crisi economica i molt amb algunes ideologies polítiques.

Les declaracions del Ministro, però, no són declaracions solitàries sinó que formen part d’una sèrie de declaracions i accions que justifiquen actituds que pensàvem superades. Avui, 8 de març, dia internacional de les dones, podem recordar algunes perles que han afectat a la majoria social del país. Són declaracions que sintonitzen en el fons i en la forma amb les del ministro i, per tant, lluny de la normalització del fet homosexual o dels drets aparentment consolidats ens demostren actituds i ideologia guvernamental altament preocupants per a la nostra societat.

José Manuel Castelao Bragaña president del Consejo General de la Ciudadanía en el Exterior, òrgan depenent del Ministerio de Empleo va dir que “Les lleis són com les dones. Estan per violar-les”

Un altre ministro, Alberto Ruiz-Gallardón, va expressar que “la pressió social obligava moltes dones a avortar. Es genera una violència estructural contra la dona pel simple fet de l’embaràs” i va rebre tot el suport per part del minsitro Fernández Díaz.

El ministro José Ignacio Wert, ja conegut pel col·lectiu LGTB per haver expulsat del currículum escolar l’Educació per la ciutadania, també va expressar, quan era un expert a sou de la FAES que “la transmisió de l’educació en valors en el si de la família no pot sinó ressentir-se de la incorporació massiva de la dona al treball fora de la llar”

Estem, doncs, no davant d’unes declaracions injustificables sinó davant d’una estratègia de marxa enrere en els drets que s’expressa i actua des del poder.

Articles semblants

2677

2903