Tenir el carnet de conduir, conèixer la ciutat, no haver comès delictes i “no patir malaltia infecto-contagiosa o impediment físic o psíquic que impossibiliti o dificulti el normal exercici de la professió”. Aquests són alguns dels requisits que han de complir els desitgin obtenir una llicència de conductor de taxis a la comunitat de Madrid, segons el que estipula l’article 31 del Reglament dels Serveis de Transport Públic Urbà en Automòbils de Turisme.

L’Ajuntament de la ciutat, la ordenança municipal-de 1980 – imita la llei regional, ha modificat avui la seva normativa. Però, tot i que ha introduït alguns canvis, el projecte aprovat avui encara manté l’article que discrimina, entre d’altres col · lectius, als malalts de sida.

La nova Ordenança reguladora del Taxi que, segons l’alcaldessa de la ciutat, Ana Botella, compta amb la conformitat-en els seus punts bàsics-, de les associacions del sector i de la Direcció General de Transports de la Comunitat, se centra principalment en el règim de tarifes i en el foment del ‘ecotaxi’.

Tanmateix, també obligarà els futurs conductors a tenir el títol de graduat en Secundària (haver acabat, com a mínim, els estudis d’ESO) i “aconsella” que vagin ben vestits. Segons ha informat Botella, en roda de premsa després de la Junta de Govern, s’inclouen alguns “consells” sobre una “correcció lògica” al vestit i la higiene dels taxistes, ja que “moltes vegades”, ha dit, “la primera cara “que veuen els turistes en arribar a la ciutat és la del conductor que els porta al seu hotel.

font: Público