El bastillion acadèmic britànic, la Universitat d’Oxford, ha cedit en la seva política de vestimenta estricta i ha aprovat noves normes que permeten l’estudiant transgènere portar la roba cerimonial del gènere que triïn. Aquestes noves normes entraran en vigor la propera setmana.

Oxford té una llarga tradició d’exigir als estudiants que realitzen els exàmens a usar uniformes en funció del gènere. Aquest codi de vestimenta també és seguit en ocasions formals a la universitat.

No obstant això, les normes són injustes per als estudiants trans, pel dur càstig que suposa vestir amb el vestit equivocat, això va portar a la universitat a canviar la política. Una organització LGBT estudiantil ha estat qui ha impulsat el canvi.

Jess Pumphrey de la LGBTQ Oxford Society afirma: “En el futur no hi haurà necessitat que els estudiants transsexuals hagin de portar vestimentes equivocades en relació a la seva identitat per evitar confrontacions amb els vigilants o ser sancionats o sancionades durant el seu examen.”

La Universitat d’Oxford és la segona universitat més antiga del món i molts dels seus estudiants en els últims anys han passat a convertir-se en els líders més importants del món, incloent l’expresident Bill Clinton. Quaranta-set eventuals guanyadors del Premi Nobel van ser estudiants a Oxford.