El fundador d’Amazon, Jeff Bezos, i la seva dona, MacKenzie donaran 2,5 milions de dòlars (una mica més de dos milions d’euros) per ajudar a l’aprovació del matrimoni homosexual en referèndum a l’estat de Washington. Aquesta donació és la major en tot el país destinada a aquest fi.

Segons The New York Times, amb aquest «regal», Bezos i la seva dona han doblat la quantitat de diners disponibles per als impulsors del Referendum 74, que podria portar a la legalització del matrimoni homosexual. Diferents tribunals i legisladors han declarat legal el matrimoni gai a sis estats, però els promotors d’aquestes mesures mai van tenir èxit a les urnes.

«Amb aquest regal provinent d’una parella heterosexual, s’envia un poderós missatge sobre la importància del matrimoni en l’àmbit judicial», afirma Zach Zilk, el director de la campanya «Washignton unida pel matrimoni».

Bezos, que va fundar Amazon el 1994 a Seattle, encapçala una creixent llista d’empresaris heterosexuals que estan reemplaçant a empresaris gais com els grans «donants» a favor del matrimoni entre persones del mateix sexe. Bill Gates i Steven A. Ballmer, de Microsoft, van donar cada un 100.ooo dòlars per a la campanya. Ara, amb l’aportació de Bezos, la fortuna es calcula en 13.000 milions, ha pujat el llistó.

Matrimoni gai: avenços i retrocessos

La lluita a favor del matrimoni gai a tot el país va ser trobant l’oposició de diferents organitzacions. S’haurien d’haver aprovat 32 mesures que podrien haver legalitzat el matrimoni però els oponents a aquesta legalització van aconseguir que es rebutgessin en la seva totalitat, segons Zach Silk.

Els detractors del matrimoni gai es van mobilitzar també a Washignton. La pàgina web del grup «Preservem Marriage Washignton» afirma que el matromonio «està sent atacat» i argumenten que «si aquesta iniciativa no s’atura, el concepte de matrimoni canviarà i de la unió d’un home i d’una dona es passarà a una institució “sense gènere” ».

El matrominio gai es va aprovar al febrer a Washignton després d’un esforç conjunt iniciat pel governador demòcrata, Christine Gregoire. Però els detractors van aconseguir suficients signatures com per sotmetre la llei a referèndum.

La petició de l’empleada d’Amazon

Bezos va rebre un correu electrònic el passat diumenge de Jennifer Cast, una de les primeres empleades d’Amazon, lesbiana i mare de quatre nens que ara és responsable de la recaptació de fons a favor del referèndum. A l’e-mail, Cast li demana al seu cap que es comprometi “amb aquesta qüestió de summa importància per a ella i la seva parella».

«Vull tenir el dret de casar-me amb l’amor de la meva vida i deixar que els meus fills i els meus néts sàpiguen que la seva família és com una família” real “» va escriure Cast. «Necessitem l’ajuda dels heterosexuals. Sent sincera, necessitem ajuda de heterosexuals amb diners que es preocupin per nosaltres », va afegir.

Va enviar el correu electrònic i va esperar. Dos dies més tard, el dimarts, va rebre la resposta mentre anava al cotxe amb la seva família. Recordant el moment, explica que va haver de llegir-lo dues vegades per assegurar-se que era real.

«Jen» deia el correu electrònic, «el que demanes és just per moltes raons, tens 2,5 millons de dòlars» va signar Jeff i MacKenzie.

Font: ABC
Foto: NYTimes