El senyor Alan D. Solomont, ambaixador dels Estats Units a Espanya, ha començat una sèrie de reunions amb personalitats rellevants del col·lectiu LGTB a petició expressa de l’Administració Obama. Dimarts passat es va celebrar la primera d’aquestes reunions i des de l’Ambaixada es va requerir la presència d’Elisabet Vendrell, presidenta de la FLG, però per una qüestió d’agenda va delegar la responsabilitat d’assistir a aquesta reunió en Katy Pallàs, membre de la junta de la FLG i presidenta de la NELFA.

El principal objectiu que el senyor Solomont volia aconseguir de la reunió de dimarts passat era conèixer la història del moviment LGBT i saber com havíem assolit tant en tan poc temps en un país com el nostre, i per això va convidar persones tan importants dins la història i el present del nostre col·lectiu com J. Petit, C. Antonelli, P. Zerolo, B. Rodrigo, B. Gimeno i la nostra estimada Katy Pallàs.

Es va parlar durant tota la reunió de la història del moviment i es va fer èmfasi en l’amenaça que encara penja sobre els nostres drets, es va recordar també com ha canviat la situació per els transsexuals després de la nova legislació i es va comentar que gràcies a la unió de tots i totes és com s’han aconseguit els drets que tenim.

Un punt en el qual es va insistir molt va ser assenyalar que la visibilitat havia estat un dels passos endavant més important en la nostra societat, i és per això que se li va indicar a l’ambaixador que la promoció d’accions de visibilitat en tots els àmbits i per part de diferents entitats, no sols les LGBT, ajuden en gran mesura a obrir i a donar a conèixer el nostre col·lectiu, un punt bàsic per combatre la lgtbfòbia.

Respecte a la feina que queda per fer, es va remarcar la necessitat d’incloure la nostra realitat als centres educatius i als currículums per tal d’evitar mals majors en el futur, com el bulling contra nens i nenes LGBT o els fills i filles de famílies LGBT. Un altre punt molt interessant que es va proposar va ser respecte a possibles accions que podrien dur a terme les ambaixades dels països que tenen aprovat el matrimoni igualitari o regulada la protecció legal per a la gent LGBT, com per exemple oferir-se com col·laboradors, promotors o patrocinadors d’activitats arreu d’Europa envers el nostre col·lectiu.

Des de la FLG estem molt i molt orgulloses i orgullosos d’haver pogut participar en una fita tan rellevant com és assessorar l’Administració Obama en un camí que és el nostre màxim objectiu: aconseguir que totes les persones i famílies LGTB del món gaudeixin de tots els drets i que s’acabi la lgtbfòbia d’una vegada per sempre.

Esperem que la resta de reunions siguin tan enriquidores i profitoses com aquesta! I mentre esperem la següent, us deixem amb un vídeo on es plasmen les impressions que els líders de la comunitat lgtb van treure de la reunió amb l’ambaixador.

Font: familieslg.org